Mayke Blok, 28, internetcultuurliefhebber

Bezitter van een Hyvespen, fan van Top Gear-Specials, gefascineerd door van alles en nog wat. De biografie hieronder is maar een klein beetje satirisch. Ook actief op je Twitter.

Vroege internetjaren
Mayke’s internetcarrière begon als zevenjarige met een krakerige inbelverbinding op Ilse.nl. Na een traineeship malware binnenhalen bij Kazaa Lite, belandde zij bij Kindertent, waar ze het zeker vier keer schopte tot de nummer 1-positie op het ranglijstjes van best bezochte pagina’s onder alias Goldengirl.

In haar tienertijd startte zij een Tumblr, waar ze door de volledige community werd weggehoond omdat ze het principe van reblogging niet snapte. Wat volgde waren een paar zeer duistere maanden op op 4Chan /b.

Studietijd
Tijdens een studie Journalistiek volgde zij het vak ‘Bloggen’ alwaar ze kennismaakte met WordPress. Daar startte ze een blog genaamd ‘De Verderkijker’, waarvan de tagline voor Blokletters is gerecycleerd.

Als je meer wilt dan doelloos naar je scherm staren.

Mayke van 19, Oktober 2012

Dat blog kwam voort uit die diepe liefde voor het internetcultuur. Een vermakelijk project dat de studententijd uiteraard niet overleefde.

Internetfilosofie
Maar het idee dat het internet een oneindige bron biedt aan interessante dingen om te leren, kijken en doen, bleef voortbestaan.

En dit leidde ertoe dat er in 2021 een doorstart werd gemaakt met Blokletters. Een ode aan internetcultuur én een stok achter de deur om wekelijks woorden te typen voor andere mensen.

Hobby’s & vrije tijd
In haar vrije tijd werkt Mayke als strateeg bij De Correspondent, alwaar ze zich na een paar jaar sociale media & nieuwsbrieven nu bezighoudt met de groei, innovatie en strategie van het platform. Als hobby begeeft ze zich daarnaast als starter op de woningmarkt.

Meer van dit soort ongein? Je kunt me volgen op Twitter of je inschrijven op de Bloklettersnieuwsbrief:

Om de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.