The Wiki Game


Gevonden parel 26 – The Wiki Game 

Wat is het? Een verslavend en frustrerend associatiespelletje. Jouw doel: zo snel mogelijk twee totaal verschillende concepten aan elkaar verbinden. Je vervoersmiddel: Wikipedia.

Hoe klik je zo snel mogelijk van Musical Theatre naar Allies of World War IWat is de link tussen de Big Bang en AeroSmith? Hoe verbind je Adobe Flash Player aan de binnenkant van je oor

Dit spel laat je brein volledig in de stress schieten. Maar op een leuke manier. Echt. 

🚀Je kunt The Wiki Game samen of alleen spelen via deze website, de Android of iPhone app of gewoon door Wikipedia te openen op random met een tegenstander in de buurt. 

Voor wie het zonder aparte website wil spelen: de spelregels zijn uiteraard driftig neergepend op… Wikipedia

 —– Stukje trivia voor de nerds —-

  • The Wiki Game is waarschijnlijk al zo oud als Wikipedia zelf. Schijnbaar ergens in 2005 “bedacht door een groep middelbare scholieren” maar vermoedelijk tegelijkertijd op meerdere plekken ontstaan en via mond-tot-mond-reclame verworden tot de huidige vorm.
     
  • Het spel bouwt een beetje voort op het idee van ‘Six Degrees of Separation’ dat stelt dat iedereen maar 6 handdrukken verwijdert is van elk ander persoon op aarde (al weet ik niet of die vlieger anno 2021 nog op gaat). Een van de variaties op het ‘basisspel’ is dan ook ‘5-Clicks-to-Jesus’ waarbij je probeert zo snel mogelijk bij de heer Christus uit te komen. 
     
  • Er is ook een wat minder soepele website waarop je het spel kunt spelen genaamd Wikispeedia. Dit is een site van een groep wetenschappers die de verzamelde data aan AI-software voeren, om de AI te leren wat “algemene kennis” is. Dus…. 

 —– Einde stukje trivia voor de nerds —-


Dit is de laatste aflevering van het eerste seizoen Blokletters

Het is hoog tijd voor wat creatieve bezinning en ook niet onbelangrijk: er moet een huis verbouwd worden. Op woensdag 1 september komt Blokletters new and improved✨weer bij je terug. 


Om de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s