Musea bij je thuis

Het is goedbedoeld, tergend traag en stiekem niet doorheen te komen? Rara… wat is het? 

Juist! Een online museumexpositie. ✨


Gevonden parel 25 – Musea bij je thuis


Wat is het? Bijna alle musea bieden sinds de koroons iets online aan. Van workshop tot rondleiding. En goede bedoelingen ten spijt… dat gaat niet altijd even soepel. Zeker niet bij musea die de hele inboedel via Streetview-achtige foto’s etaleren en je vragen van museumbordje naar museumbordje te navigeren… 

Maar na wat grondig cureerwerk van de online activiteiten van Nederlandse musea bleek er hier en daar nog wel een leuke parel verstopt:


📺 Om te kijken…

Er is in ieder geval één online tentoonstelling waar je wel gefascineerd blijft klikken. En dat is 100 meesterwerken in het Rijks van het Amsterdamse Rijksmuseum. 

Kort, leerzaam en zonder ongemakkelijke curatoren die te vaak in de camera kijken. 👍👍👍


🎧 Om te luisteren…

Op podcastgebied is er veel leuks uitgebracht. Zoals Zin in kunst, waarin Yousef Gnaoui (Sef) en Steven van Lummel dwalen door het Kunstmuseum in Den Haag en zichzelf moeilijke vragen stellen over museumarchitectuur. Kijk vooral deze heerlijke trailer

En een zeer ontroerende creatie van het Van Gogh museum is Van Goghs mooiste brieven. Voorgelezen door bekende menschen als Loes Luca en Lucky Fonz II. 


🚀 Om te doen…

Tot slot heel zoet zijn de YouTube-filmpjes van het Noord Brabants Museum met daarin opdrachten om in 30 dagen je eigen museum te maken. Voor kinderen, maar ik houd je niet tegen. 

En op het doe-vlak ook aanraders: de Textielworkshop @ home van het Textielmuseum, de knutselworkshop ‘Do it Baj Yourself’ van het COBRA en de online workshop Tuinontwerp van Trompenburg in Rotterdam. 


Genoeg om jezelf bezig te houden tot we weer kunnen zaalverdwalen. Toch nog niet uitgemuseumd? Lees dan ook deze Blokletters over pareltjes uit museumwebshops


Om de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s