Korte fictie van The New Yorker

Als het jou lukt je telefoon buiten de slaapkamer te houden, ben je een hele knappe. Ik heb die strijd allang opgegeven. Maar elke avond doomscrollen of level 478 van Candy Crush proberen te halen, droeg niet echt bij aan de nachtrust. 


Gevonden parel 22 – Korte fictie van The New Yorker

Wat is het? De vaak prachtige korte fictieverhaaltjes uit het tijdschrift The New Yorker kun je in bed of daarbuiten lezen & beluisteren. Wereldberoemde schrijvers en onbekende talenten helpen je ontsnappen naar een andere wereld.

De short story is een van de belangrijkste genres uit de Noord-Amerikaanse literatuur en The New Yorker is al decennialang hofleverancier. Van F. Scott Fitzgerald tot Margaret Atwood; hele rijen met bekende schrijvers waagden zich al aan de kort verhalen voor het tijdschrift. En nog steeds verschijnt er wekelijks een nieuwe. 


💌 Elke donderdag kun je via deze nieuwsbrief het nieuwste verhaal in je inbox ontvangen.

🎧 Elke maand wordt een van de verhalen uit het archief ingesproken in The New Yorker: Fiction podcast. Een uurtje luistertijd per aflevering.  

📚En voor wie zelf wil struinen vind je hier een overzicht van alle korte verhalen.


Weet je niet waar te beginnen? Beroemde en zeer aan te raden parels zijn Good People van David Foster Wallace, The Bear Came Over the Mountain van Alice Munro en The Embassy of Cambodia van Zadie Smith. Ik was recent zelf ook nog wel een tijdje ontdaan van The Shape of a Teardrop en The Crooked House

Dat was ‘m! Veel leesplezier gewenst 


Om de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s