Het weefsel der mensheid

In de zomer van 2019 verscheen er op de redactie van De Correspondent een groot wit doek. Iemand ging “iets doen” met het nieuwe boek van Rutger Bregman. 

Die iemand was kunstenaar & architect Carlijn Kingma en dat witte doek veranderde in één jaar in een hypergedetailleerd meesterwerk.


Gevonden parel 16 – Het weefsel der mensheid van Carlijn Kingma

Wat is het? Een online tour in beeld & geluid langs een tekening waar, zonder overdrijven, de volledige geschiedenis van de mens in beeld wordt gebracht. 

Aan de hand van Carlijns stem reis je door de tekening en door de tijd. Langs de eerste samenwerkingen, via de wetenschap en mooie en duistere kanten van de moderne maatschappij naar een utopische toekomst. En dat is een duizelingwekkende en ongelofelijk vette ervaring: 

👀Volg Carlijns rondleiding door het Weefsel der mensheid – 20 minuten

Ik had de eer er af en toe naast te mogen zitten terwijl deze tekening werd gemaakt en was elke keer weer ondersteboven van de details & gimmicks. Er zitten nog honderden grapjes, referenties & metaforen in die de audiotour niet gehaald hebben, dus dit is ook zeker een uitnodiging om zelf over het doek te zwervenOm de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s