Bouw een online feestje

Het vereist voorbereiding. Maar met behulp van het internet kan je zelfs anno voorjaar 2021 een goed feestje vieren met een flink aantal vrienden.

Zo eentje waar je mensen echt weer even spreekt, samen kunt dansen, het idee hebt dat je iets hebt meegemaakt. Heus waar. 

Gevonden parel 9: bouw een online feestje

Wat is het? Een feestje via een scherm. Het klinkt verre van ideaal, maar met leuke vrienden een paar offline & online handigheden en een beetje gedeeld enthousiasme kan het wel.

Drie tips om er het beste van te maken:

 • Offline feestpakketten 
  Een bindmiddel om alle mensen in het scherm aan elkaar te plakken. Ons thema was ‘festival’, dus brachten we op de dag van de fuif pakketjes langs met daarin een blokkenschema, festivalbandje en glowsticks. 

  Je kunt het ook op chique spelen en de ingrediënten voor een goede cocktail en oesters op ijs rondbrengen. Of lekker klassiek gaan voor slingers en taart.
   
 • Maak samen iets mee op het internet 
  Elkaar een paar uur lang aanstaren via Zoom gaat de sfeer niet verhogen. Wij vroegen alle feestgangers daarom hun favoriete festivalfoto’s door te sturen en maakten daar een showtje van.

  Maar opties genoeg na een jaar lockdown. Doe bijvoorbeeld een online escape room zoals die van Sherlocked of Expeditie Noordpool, of ga samen naar het theater. Cabaretier Micha Wertheim staat de komende weken in échte schouwburgzalen voor een virtueel publiek. Hier vind je al zijn ‘tourdata‘. 
 • Spotify groepssessies (bèta). De sfeer zit erin, de activiteit is geweest en het is… kwart over negen. Wat nu? 

  Via muziekdienst Spotify kan je sinds kort samen muziek luisteren. Als je een sessie start, wordt de muziek synchroon bij iedereen afgespeeld. En dat is best een beetje magisch. Ik durf zelfs te beweren dat het dansen voor een laptop dragelijk maakt, maar dat moet je voor jezelf uitvinden. 
   
 • Bonustip: ouderwets bellen. Tijdens een Zoomfestijn behoefte aan intiemere gesprekken? Bel even! Zo spreek je elkaar 1-op-1 binnen de context van een feestje, zonder dat de rest meeluistert en terwijl je doordanst. Waar een mens al niet blij van wordt dezer dagen. 

Dat was ‘m! Ik blijf hier uit escapistische overwegingen weg van het c-woord, maar hopelijk brengt dit jullie wel op ideeën om je eigen favoriete feestje online na te bootsen iN dEze gEkkE TijDEn. ✨


Om de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s