YouTube-kanaal Chinese Cooking Demystified

Gevonden Parel 1 – YouTube-kanaal Chinese Cooking Demystified

Wat is het? Een lief stel in China doet veel te veel research per aflevering om jou authentiek Chinees te leren koken op YouTube.

Ik hoor je denken: “ik houd niet van Chinees eten”. Maar wie het Nederlandse Chin. Ind. Spec. Rest., beschouwt als Chinees, doet een van de oudste beschavingen ter wereld tekort. Authentieke Chinese cuisine is complex en héél erg lekker. 

Voor beginners: Dit filmpje (of eigenlijk meer deze ode) aan Chinese hotpot. Een kaasfondue maar dan in bouillon. Bij veel toko’s kun je een kant-en-klaar hotpotblok kopen. Groenten, tofu en eventueel vis & vlees snijden, bouillon op het vuur en dippen maar. 

Screenshot Chinese Cooking Demystified

Voor nerds: duik in het rabbit hole enhoud een Chinamaand. Eens in de zoveel tijd kiezen we hier een land uit en koken we een maand lang zoveel mogelijk uit die keuken. Mijn favoriete recepten van Chinese Cooking Demystified

Andere tips voor je Chinamaand: plan een tripje naar de toko, lees een boek over China, maak je eigen chili-olie of kijk vanaf 10 januari de nieuwe docuserie van Ruben Terlou. Perfect lockdownvermaak.


Om de week internetparels in je inbox?

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s